Bokslut och nystart

Bokslut och nystart

Det var längesedan ett inlägg kom från min sida – men med familjen i Covid-19 under omgångar från sportlovet och framåt där undertecknad blev värst åtgången har det inte funnits ork att uppdatera här.

Nu tar vi nya tag. Jag har piggnat till och är åter tillgänglig för uppdrag. Jag har tillsammans med min revisionsbyrå, ER Revision och oerhört duktiga Pauline gjort bokslut för 2020.

Det märkliga året som vi aldrig kommer att glömma på grund av pandemin och att spelplanen på arbetsmarknaden skrevs om. Ett konstaterande som små/egenföretagare är att det inte är lätt att tjäna pengar i det här landet när ett styre gör det så oerhört komplicerat med sin byråkrati. Jag är tacksam på ett sätt att jag själv inte har drabbats lika hårt ekonomiskt med hjälp av Tillväxtverkets stöd. Utan det stödet hade nog inte företaget funnits kvar. Min filosofi och grundtanke blev att med små medel se till att Draw No Bet åtminstone tar sig igenom och lever vidare även när det här är över. Det har gjorts med olika typer av åtgärder, bland annat coaching och stöttning i hur jag ska vrida om verksamheten för framtiden, med hjälp av min mentor Johan Dahl.

Jag tycker att det finns en bra utstakad väg för framtiden i form av några roliga idéer och ett huvudspår. Huvudspåret är kommenteringen. Det är vad jag brinner för mest men också ett smalt yrkesval där konkurrensen är stenhård. Jag vill utvecklas och tycker att det sker för varje match. – Nej jag är inte på topp varje gång men försöker att se till att höja lägstanivån och att utgå från en nivå som ska vara behaglig att lyssna på utan några misstag och sen får matchens utveckling ta mig till högre höjder. Basfaktan som alltid finns med mig oavsett vilken liga/sport jag kommenterar tycker jag är sund och kompatibel för en sändning. Sen är det så att vissa lag kan man bättre än andra – även om målet är att ha alltid ha lika bra koll på samtliga lag. Jag är i alla fall tacksam och stolt över att få möjligheten av Sportsground, Spring Media, Staylive, Bonnier News samt Schibsted.

Det andra spåret som jag har haft inriktning på ett tag är att komplettera kommentatorsuppdragen (som varierar kraftigt under året) med en anställning. Efter att ha jobbat – och fortfarande gör – som timvikarie i skolan där jag för övrigt trivs oerhört bra, har det dykt upp ett anbud som jag inte kunde tacka nej till.

Från och med maj månad går jag tillbaka till min förra arbetsgivare, Svenska Spel Sport & Casino. En halvtidsroll fram till årsskiftet till att börja med. Det känns mycket inspirerande att vara tillbaka i företaget som jag lämnade 2017 efter 17 år. Med devisen att bara göra saker som jag tycker är roligt går det här definitivt in under den parollen!

Jag kallar det NYSTART ETT – 2021!

Ser vi till bokslutet för 2020 minskade omsättningen en del. Det berodde på att mitt tidigare fasta uppdrag åt TT Nyhetsbyrån gick ner till så lågt som 20 procent under en period av året och sen aldrig kom upp i mer än runt 40 procent efter sommaren. Stödet från Tillväxtverket och Regionen gör ändå att omsättningen nästan når upp i 600k men resultatet blir för första gången i företagets historia minus. Prognosen vid sommaren var ett klart större minusresultat men det räddades upp under hösten med hjälp av olika åtgärder.

Jag vill passa på att tacka ALLA som jag har haft förmånen att arbeta med under 2020 och många av Er lär jag träffa igen under 2021. Mottot tillsammans är vi starka är verkligen något som stämmer i den branschen jag är i trots att de flesta av oss är enmansföretag och frilansare som slåss om samma uppdrag men vi lyfter även varandra med hjälp av en bra dialog, stöttning och feedback.

Att återse gamla kollegor inom kort ska blir väldigt roligt, några har jag haft kontinuerlig kontakt med under årens gång, vissa har jag inte sett sen jag gick ut från ”fabriken” 2017 (ja, det var egentligen tidigare eftersom jag först var föräldraledig och sen tjänstledig ett halvår).

Fotbollssäsongerna är igång och jag har kommenterat två omgångar i Ettan Fotboll samt premiären av Elitettan i helgen som var. Nu väntar jag in mitt första uppdrag åt OBOS Damallsvenskan också plus en ny spännande, fartfylld sport……

Lämna ett svar