Premiär som travexpert

Premiär som travexpert

Så har jag äntligen (vid 46-års ålder) fått agera travanalytiker och expert. Min första sida för print är levererad och nu är det bara att vänta till lördag kväll och summera lyckan och klirret i kassan från V75. Eller, vänta nu? Det är inte så lätt att pricka in sju rätt som ni vet, då skulle vi alla vara miljonärer.

Min bakgrund är förutom 17 år på ett spelbolag som oddssättare och påläst inom sportsbetting, även ett stort travintresse där första besöket på en travbana skedde runt tolv års ålder. Då brukade jag haka på min bästa kompis vars pappa jobbade inom rikstravet och så höll det på länge, länge. Under gymnasietiden var vi ett gäng killar i klassen som alltid var på plats när Gävletravet hade sina tävlingsdagar, och från 1991 och 20 år framåt var jag en ständig besökare på Solvalla under elitloppshelgen. Sen kom familj och andra åtaganden emellan vilket gjorde att besöken på Solvalla blev mer sporadiska.

Två travhästar har jag också varit delägare i, den ena fick vi tyvärr byta bort pga en skada som unghäst vilket var synd. Vi som hade kommit på ett så sjukt bra namn High Tier Winner men istället fick vi en startklar häst som hette Quality Qui. Ja, några pengar blev det inte att tala om men hela grejen runtomkring att äga häst och gemenskapen är något jag tar med mig. Min framtida målsättning är att äga och träna en travhäst på egen hand, det ligger nog inte alltför långt fram hoppas jag.

Jag genrepade i helgen genom att glädja några av mina bekanta och anhöriga genom att sätta två system med sju rätt på Örebrotravet. Det ena var ett reducerat där kravet var en B-häst, inför sista hade vi fyra streckade men endast 4 Electrical Storm var B-häst, alltså spik på Djuse i sista. Det andra var ett 600 raders med fyra hästar i sista loppet. Den enda hästen som då kunde ge dubbla sjuor var, just det, 4 Electrical Storm. Man tackar!

Lämna ett svar