Premiär damallsvenskan

Premiär damallsvenskan

Det var premiär för den här säsongen i OBOS damallsvenskan för mig igår. Här finns höjdpunkter från matchen mellan Eskilstuna United och FC Rosengård.

FC Rosengård ser starkt ut och har en enorm spetskvalité. Jelena Cankovic låg bakom det mesta i anfallsväg och i Mimmi Larsson och Olivia Schough har Malmölaget två vassa avslutare. De bägge fick sina genombrott på Tunavallen i Eskilstuna och har efter sejourer i andra klubbar hamnat tillsammans igen i FC Rosengård. Utöver den trion visade supertalangen Hanna Bennison hög klass när hon kom in i andra halvlek och finskan Ria Öling såg pigg ut i den första halvleken med några fina genomskärare till forwards.

Eskilstuna som klarade sig kvar med nöd och näppe ifjol kommer troligen att vara ett mittenlag. De kan störa topplagen i enstaka matcher och har en helt okej trupp, något bredare i år än ifjol men räckte inte till mot just FC Rosengård som man bara lyckats besegra en gång på hemmaplan. Emma Holmgren var bäst i hemmalaget och höll nere siffrorna. Avsluten 19-3 till FC Rosengård säger det mesta. Amanda Nildén har tagit kliv framåt och går mot en bra säsong, däremot hade varken Rogic eller Kullashi många bollar att jobba med och kom bort i matchen.

Nu hägrar en vecka med uppstart på mitt nya jobb på Svenska Spel Sport & Casino och i helgen är det dubbla matcher i Ettan fotboll att kommentera.

Lämna ett svar