Spelbolagen missar öppet mål

Spelbolagen missar öppet mål

Med den hårda konkurrensen som råder på spelmarknaden behöver spelbolagen hitta nya vinklar/utbud och speltyper, samtidigt som priset måste vara intressant. Som hockeyintresserad är det därför märkligt hur damernas högsta liga, SDHL, helt faller i glömska hos spelbolagen. Undantaget Svenska Spel som har erbjudit och i stort sett alltid varit först ut med oddsen med några underspel, så lyser frånvaron av utbud från övriga bookmakers.

Nej, det är ingen kassako vi talar om rent omsättningsmässigt, men kan bolagen erbjuda fotboll ner på bonnfotbollsnivå bör någon åtminstone sätta upp en gameplan för hur SDHL ska promotas. Det finns nämligen en stor potential i den här ligan som nyligen gått in i avtal med DHL och Norrlands Guld. SDHL är en toppliga med idel världsspelare, vi får inte glömma det, trots att svensk damishockey på landslagsnivå (seniorer) är nere och vänder under världseliten.

Idag fredag är det seriepremiär för ligan och förutom att X antal bolag erbjuder 1X2-odds har jag hittills bara hittat underspel hos Svenska Spel. Det är för dåligt. Som oddssättare kan man sätta sig in i vilken liga/sport som helst. Det krävs lite tid för research, den analytiska och statistiska biten finns redan. Får vi se en bättring framöver? Ni har öppet mål!

Utbud från Svenska Spel på matchdagen. Åtminstone tio speltyper att välja på.