Hjälpsamhet

Hjälpsamhet

Efter att ha fått vara ute på fina arenor, både nya och gamla klassiska, ska jag under kommande vecka ÄNTLIGEN få debutera i Sportsgrounds lokaler för Elitettan. Det finns en charm med att både kommentera på plats som off-tube. Det är vad som gör kommentatorsyrket så varierande – och självklart – nya matcher och händelser varje tillfälle!

Jag har tidigare uppfattat det som att branschkollegor emellan inte alltid är så hjälpsamma. Att de flesta kör sitt race och när konkurrensen är stenhård vill man inte dela med sig.

Den bilden har ändrats en del för egen del efter att jag har fått kontakt med några rutinerade- samt mindre erfarna kollegor. Jag tror mycket på hjälpsamhet och att dela med sig av fakta, information och erfarenheter utvecklar alla individer. Både den som ger och den som tar.

Mitt motto är att alltid vara en hjälpsam person, att pusha och stötta och bistå med den informationen och erfarenheten jag har. Om jag har gjort ett grundjobb för ett lag som en kollega har lite längre fram ser jag ingen större anledning att hålla på det. Det handlar om basfakta. Det tror jag är ett bra koncept. Du har ändå alltid ett eget ansvar att hitta dina egna vinklar inför en match om laget/spelaren/ledarna. Den tiden är viktig att lägga ner för att researcha det sista, kryddan på moset, men har du ett basutbud att jobba utifrån blir det såklart lättare.

Jag ska hylla några branschkollegor längre fram. Några som bistår med tips och tricks samt erfarenhet. Vad är viktigt, vad är mindre viktigt. Det känns bra att ha det nätverket i en bransch som är hårt konkurrensutsatt och där ALLA jobbar efter att få göra säsongens sista match!

Lämna ett svar