Skola + kommentering = sant

Skola + kommentering = sant

Efter att skribentuppdragen legat lite på is under januari och februari har jag sökt mig till andra utmaningar. Tillfälligt eller permanent återstår att se, oavsett har det varit lärorikt och stimulerande men även oerhört roligt.

Jag har sen vårterminen startade agerat idrottslärarvikarie på min gamla högstadieskola. Oj vilken energikick och vad spännande och utmanande det är att få våra ungdomar engagerade och intresserade av idrott. Här har mina erfarenheter ur arbetslivet varit guld värt – hur ska en bra ledare vara? – hur motiverar jag en elev bäst? – finns det alternativa lösningar så att alla elever kan vara med på något sätt?

Eftersom jag tidigare har arbetat med ungdomar i förening, ungdomar med svåra funktionsnedsättningar på LSS-boende och fått ledarutbildning i att leda gruppass inom funktionell träning, kombinerat med mitt egna intresse av träning, har jag hela tiden hittat lösningar för lektionerna som planerats av den lärare jag har vikarierat för. Bästa betyget får man när eleverna kommer och är nöjda med lektionen och tycker att det var roligt.

Vad händer då inom mitt företag? Under den här perioden har det rullat på med kommenteringsuppdrag men det är en kärv period februari-mars då vintersäsongerna går mot sitt slut och matchantalet minskar, dvs färre matcher att dela på lika många kommentatorer som tidigare. Det som ändå har varit positivt är den mindre stressiga tillvaron att plugga på och analysera lag. Dels har jag gjort de flesta lagen under säsongen redan och därmed har jag grundfaktan men framförallt har jag haft gott om tid på dagarna, mellan lektioner, före lektioner och på kvällen att fortsätta det noggranna arbetet inför nästkommande uppdrag. Egentligen en väldigt fin kombination, att jobba i skolan på dagtid och kommentera på kväll- helgstid.

Nu stundar SDHL-slutspelet med start nästa vecka. Där ska jag lotsa fram tittarna i mötet mellan Luleå/MSSK och AIK. Förhoppningen är att få en match i bandyns slutspel också och i slutet på nästa vecka stundar kanske mitt elddop. Svenska cupen mellan Elfsborg och Falkenberg på Cmore.

Lämna ett svar