Luggar Timrå Modo på finalplatsen?

Luggar Timrå Modo på finalplatsen?

Timrå och Modo går en hård duell i hockeyallsvenskan om vilket lag som får möta Björklöven i den allsvenska finalen. Det har länge varit fördel till Örnsköldsviklaget men efter gårdagens resultat har Timrå gått ikapp och nu skiljer endast fem plusmål till Modos favör.

Formtabellen talar sitt tydliga språk, Timrå snittar 2,83 poäng per match över lagets sex senaste, Modo endast 1,83 poäng.

Modo har länge haft problem med skador på backsidan men frågan är om inte orosmomentet just nu är hur allvarligt skadad nye tjeckiske målvakten Patrik Bartosak är? Han fick utgå efter en huvudtackling av David Åslin under gårdagskvällen mot Vita Hästen borta. Ersättaren Linus Lundin hade ingen bra dag och 1-1-resultatet förbyttes till en 6–4-förlust. Näst senast mot Kristianstad behövde Bartosak vila efter fem raka matcher men efter fem insläppta mål av Erik Hanses hoppade Bartosak in till den tredje perioden.

Det ser alltså ut som Modo i dagsläget står och faller med sin tjeckiske burväktare. Inget roligt läge när varken Hanses eller Lundins formkurvor pekar uppåt och där de dessutom fått kraftigt nedsatt självförtroende om att de inte ska räcka till i och med Bartosaks intåg. Modo spelar ett högt spel.

Om två omgångar möts för övrigt Björklöven och Timrå. Spekulationerna är redan igång vilka Björklöven ”helst” vill möta i den allsvenska finalen? Är det Modo lär Löven göra allt för att besegra Timrå, är det Timrå, ja, då kan det bli en tam insats från Umeålaget i just den matchen. Det är bara spekulationer men hade det varit någon av de italienska fotbollsligorna hade vi bara ryckt på ögonbrynen – där är dessa typer av spekulationer ofta verklighet i slutet av säsongen.

Lämna ett svar